Χρήσιμες πληροφορίες για το 1o Olympic Village Run

Ανακοινώσεις

Λίγες ώρες πριν την διοργάνωση του 1ο Olympic Village Run, που θα πραγματοποιηθεί πέριξ και εντός των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού, η Οργανωτική Επιτροπή ενημερώνει για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Σήμερα Σάββατο 8/10 θα λειτουργήσουν οι τρεις γραμματείες και ώρες 11:00 – 18:00.

Οι γραμματείες παραλαβής:

  • Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού (Δυτικό Κλειστό Γυμναστήριο)
  • Κατάστημα RUNDOME |  Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76
  • Κατάστημα Cosmos Sport |  Αγία Παρασκευή, Μεσογείων 433

Τα σημεία έχουν επιλεγεί κατά την διαδικασία εγγραφής

Πως θα έρθετε

Η πρόσβαση στο Ολυμπιακό Χωριό και στην συνέχεια στο Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού μπορεί να πραγματοποιηθεί γρήγορα:

Από την Εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Με κατεύθυνση από Αθήνα προς Λαμία, λίγο μετά το ύψος της Λυκόβρυσης και πριν την έξοδο της Κηφισιάς, εξέρχεστε στον ανισόπεδο κόμβο Καλυφτάκη. Φθάνοντας στον ανισόπεδο κόμβο στρίβετε κάθετα αριστερά και εισέρχεστε στην Λεωφ. Κύμης, με κατεύθυνση προς Θρακομακεδόνες – Ολυμπιακό Χωριό. Ύστερα από λίγο διάστημα υπάρχουν μεγάλες κάθετες ταμπέλες που υποδεικνύουν με την σειρά τις εισόδους στο Ολυμπιακό Χωριό (Είσοδος Α, Είσοδος Β, Είσοδος Γ).  Προτιμήστε την Είσοδο Γ.

Είστε ποιο κοντά στον προορισμό σας. Εισερχόμενοι στον χώρο του Ολυμπιακού Χωριού ακολουθείτε τις ταμπέλες που υπάρχουν σχεδόν παντού, για τις Αθλητικές εγκαταστάσεις. Φθάνοντας στις εγκαταστάσεις μπορείτε να παρκάρετε το όχημά σας, σχεδόν δίπλα στο στάδιο (χώρος εκκίνησης – τερματισμού) στα ευρύχωρα parking που υπάρχουν.

Λειτουργεία γραμματείας την ημέρα της διοργάνωσης

Θα λειτουργήσει γραμματεία παραλαβής εντός του σταδίου, πολύ κοντά στον χώρο της εκκίνησης. Ώρες λειτουργείας: 08:30 – 09:30.

Εκκίνηση

Η εκκίνηση είναι κοινή για όλες τις αποστάσεις και θα δοθεί στις 10:00. Σημείο εκκίνησης είναι τα κουλουάρ του στίβου ακριβώς στο μέσο της ευθείας των 100μ. Με την εκκίνηση και αφού διασχίσουν περίπου 150μ. εξέρχονται του γηπέδου. Οι δρομείς των 3χλμ. πραγματοποιούν 1 στροφή πέριξ των Αθλητικών εγκαταστάσεων και τερματίζουν εντός του σταδίου, στο ίδιο σημείο με την εκκίνηση. Αντίστοιχα οι δρομείς των 5,5χλμ και των 10,5χλμ, πραγματοποιούν 2 στροφές και 4 στροφές αντίστοιχα και τερματίζουν στο ίδιο σημείο.

Τουαλέτες

Θα υπάρχουν ακριβώς έξω από το χώρο του σταδίου.

Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων

Θα υπάρχει φύλαξη προσωπικών αντικειμένων, σε χώρο εντός του σταδίου.

Στάθμευση

Υπάρχει άπειρος χώρος ακριβώς έξω από το στάδιο (χώρος εκκίνησης – τερματισμού).

Απονομές

Θα πραγματοποιηθούν με τον τερματισμό και του τελευταίου αθλητή. Περίπου 11:00 – 11:30.

Βραβεύσεις

Κύπελλα θα δοθούν στις πρώτους γενικής κατηγορίας (Άνδρες – Γυναίκες), σε κάθε απόσταση.

Μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους δρομείς.

Το πιστοποιητικό συμμετοχής με τον χρόνο συμμετοχής και την θέση κατάταξης, θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα τις επόμενες ημέρες της διοργάνωσης, με την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων.

 Την ημέρα της διοργάνωσης θα έχουμε τη χαρά να παρευρίσκετε το Παράρτημα Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, συνεπικουρούμενο από το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ενημερώνοντας και εγγράφοντας εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Είναι πολύ απλό να γίνει κάποιος εθελοντής δότης! Χρειάζεται μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα!

Για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1)Να είσαι 18-45 ετών, υγιής

2)Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό

3)Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου)

Επίσης στον χώρο της διοργάνωσης, δίπλα στον χώρο του τερματισμού θα βρίσκεται το Physio Apokatastasis που θα παράσχει εθελοντικά υπηρεσίες αθλητικής αποκατάστασης-αποθεραπείας (τεχνικές αποθεραπείας μετά τον αγώνα, όπως διαλείπουσα πρεσσοθεραπεία, διατάσεις κ.ά.), πρώτες βοήθειες, αντιμετώπιση τραυματισμών και μετρήσεις για την αξιολόγηση ανάγκης κατασκευής ορθοτικών συσκευών έσω υποδήματος (πέλματα-πάτοι παπουτσιών).

Το 1ο Olympic Village Run αποτελεί διοργάνωση και θα υλοποιηθεί από την MYSPORTEVENT με συνδιοργανωτή το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού και σκοπό έχει να ξανασυστήσει στην αθλητική οικογένεια το μοναδικό αυτό αθλητικό συγκρότημα, το οποίο αναβιώνει μετά από τις ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και την ίδρυση του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.olympicvillagerun.gr

Facebook Page: https://www.facebook.com/olympicvillagerun

Instagram: https://www.instagram.com/olympicvillagerun

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής και του Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Olympic Village Run!!  Ένας αγώνας με Ολυμπιακή ιστορία!!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Tags :

Ανακοινώσεις

Μοιράσου το :