Το Παράρτημα Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, συνεπικουρούμενο από το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, συμμετέχει στο 1o Olympic Village Run

Ανακοινώσεις

Την προσεχή Κυριακή 09 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Olympic Village Run, πέριξ και εντός των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού.

Την ημέρα της διοργάνωσης θα έχουμε τη χαρά να παρευρίσκετε το Παράρτημα Αχαρνών & Φυλής της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, συνεπικουρούμενο από το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, ενημερώνοντας και εγγράφοντας εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Είναι πολύ απλό να γίνει κάποιος εθελοντής δότης! Χρειάζεται μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα!

Για να εγγραφείς ως εθελοντής δότης αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο μυελού των οστών αρκεί:

1)Να είσαι 18-45 ετών, υγιής

2)Να συμπληρώσεις αίτηση εγγραφής και ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό

3)Να δώσεις δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου)

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Παράρτημα Αχαρνών & Φυλής

Συνεργάζεται με συλλόγους, φορείς και επαγγελματίες της περιοχής Αχαρνών & Φυλής και λειτουργεί με εθελοντική εργασία των μελών του Δ. Σ. και ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας και με προσφορές των μελών και των φίλων της.
Στα πλαίσια αυτά, το Παράρτημα πραγματοποιεί με μεγάλη επιτυχία αρκετές
 ενημερωτικές εκδηλώσεις,(περίπου πέντε το χρόνο ) που σχεδόν όλες, είναι τριήμερες, πλαισιωμένες από μουσικές και εικαστικές παρεμβάσεις, γιατί παράλληλα με την φροντίδα για τη σωματική υγεία πρέπει να φροντίζεται και η ψυχική υγεία.

Λειτουργεί
 Τράπεζα Αίματος για τα παιδιά του Νοσοκομείου Παίδων που πάσχουν από καρκίνο.

Παρέχει
 δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε άπορους καρκινοπαθείς και στους συγγενείς τους.

Υλοποιεί
 προγράμματα ενημέρωσης μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης των Αχαρνών για το Κάπνισμα και την Υγιεινή Διατροφή.

Προσφέρει
 ΔΩΡΕΑΝ testpap σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες της πόλης των Αχαρνών.

Συγκεντρώνει φάρμακα για το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου.

Προσφέρει
 ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφίες φιλοξενώντας τον ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΟ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Εκδίδει φυλλάδια με οδηγίες για πρόληψη του καρκίνου.
Συμμετέχει στη διενέργεια του ετήσιου Πανελλήνιου Αντικαρκινικού Εράνου.

Στηρίζει την
 τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών “ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑ” δημιουργώντας στις Αχαρνές Πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης.

Επίσης πρόσφερε μέχρι τέλους του 2012 σε περίπου
 1200 γυναίκες των Αχαρνών προληπτικές εξετάσεις (ψηφιακή μαστογραφία, testpap και Haemoccult test) το οποίο σημαίνει κατ΄ ελάχιστον 150.000 ευρώ.

Το ευγενές πάθος και το ήθος των ιδεών, κυριαρχούν στις δραστηριότητές μας και στην εφαρμογή τους στο καθημερινό μας βίο.

Παραλαβή αριθμών από γραμματείες

Η μέρα της διοργάνωσης πλησιάζει και να θυμίσουμε για άλλη μια φορά για την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής.

Κατά την διαδικασία εγγραφής οι δρομείς επέλεγαν το σημείο παραλαβής που τους εξυπηρετούσε, που αναφέρετε και στο απαντητικό email που λάμβαναν.

Η παραλαβή και από τα 3 σημεία – καταστήματα θα μπορεί να πραγματοποιείται το προσεχές Σάββατο 08 Οκτωβρίου και ώρες 11:00 – 18:00.

Κατ΄ εξαίρεση και μόνο μετά από συνεννόηση με την διοργάνωση, θα μπορούν να παραλάβουν δρομείς προερχόμενοι από μακρινούς προορισμούς.

Οι γραμματείες παραλαβής:

  • Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού (Δυτικό Κλειστό Γυμναστήριο)
  • ΚατάστημαRUNDOME |  Κέντρο Αθήνας, Μητροπόλεως 76
  • ΚατάστημαCosmos Sport |  Αγία Παρασκευή, Μεσογείων 433

Δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές την ημέρα της διοργάνωσης.

Το 1ο Olympic Village Run αποτελεί διοργάνωση και θα υλοποιηθεί από την MYSPORTEVENT με συνδιοργανωτή το Εθνικό Αθλητικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού και σκοπό έχει να ξανασυστήσει στην αθλητική οικογένεια το μοναδικό αυτό αθλητικό συγκρότημα, το οποίο αναβιώνει μετά από τις ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και την ίδρυση του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου.

Μην χάσεις την ευκαιρία να τρέξεις στην νέα δρομική διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 09 Οκτωβρίου, στους πρόποδες της Πάρνηθας, πέριξ και εντός των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Εθνικού Αθλητικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού.

Περισσότερες πληροφορίες:

Site: www.olympicvillagerun.gr

Facebook Page: https://www.facebook.com/olympicvillagerun

Instagram: https://www.instagram.com/olympicvillagerun

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής και του Π.Σ.Α.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου).

Olympic Village Run!! Ένας αγώνας με Ολυμπιακή ιστορία!!

Η Οργανωτική Επιτροπή

Tags :

Ανακοινώσεις

Μοιράσου το :